Jajecznica z łososia

Jajecznica z łososia

Składniki

4 szklanki ugotowanego ryżu,
1 filet z surowego łososia,
2 jajka,
łyżka sosu sojowego,
2 łyżki oleju do smażenia,
natka pietruszki.

Przygotowanie

Filet z łososia gotujemy w lekko osolonej wodzie, osączamy i studzimy. Jajka rozbijamy w naczyniu, a następnie dokładnie mieszamy. Filety z łososia rozdrabniamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy wymieszanej jajka i smażymy aż powstanie bardzo rozdrobniona ścięta jajecznica. Dodajemy łososia i smażymy dalej przez chwilę. Na patelnię wsypujemy ryż, mieszamy i smażymy na małym ogniu do momentu zarumienienia ryżu. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy gorące.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest