Krokiety łososiowe

Składniki

300 g surowego łososia,
1 szklanka mąki kukurydzianej,
1 mała cebulka,
szczypta tymianku,
sól,
pieprz,
1 jajko,
3 łyżki mleka,
2 łyżki mąki kukurydzianej,
2 łyżki oleju.

Przygotowanie

W garnku przez 10 min gotujemy jedną szklankę mąki kukurydzianek w dwóch szklankach wody. Łososia gotujemy i rozdrabniamy. Otrzymaną masę mieszamy z łososiem i poszatkowaną cebulą, przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i odstawiamy. Z zimnej masy kukurydzianej formujemy kotlety, panierujemy w jajku i mące kukurydzianej, smażymy z obu stron na złoty kolor. Do zrobienia krokietów zamiast ryby surowej możemy użyć łososia wędzonego.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest