Łosoś z brokułami i ziemniakami

Składniki

2 filety z surowego łososia,
gałązka koperku i natki pietruszki,
szczypta mięty,
listek laurowy,
sól,
sok z cytryny,
300 g brokułów,
300 g ziemniaków,
2 łyżki śmietany.

Przygotowanie

Gotujemy niewielką ilość wody z koperkiem, natką pietruszki, listkiem laurowym, miętą, solą i sokiem z cytryny. Wkładamy filety z łososia i dusimy do miękkości. Brokuły gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody, tak aby pozostały kruche. W oddzielnej wodzie gotujemy ziemniaki w mundurkach, które po ugotowaniu obieramy ze skórki. Łososia wykładamy na talerz i dekorujemy brokułami. Podajemy z ziemniakami z odrobiną śmietany.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest