Łosoś po królewsku

Składniki

400 g filetów surowego łososia,
2 jajka, łyżka mąki,
olej do smażenia,
cytryna,
sól,
pieprz.

Farsz:
200 g pieczarek,
cebula,
czerwona papryka,
100 g pasztetu drobiowego,
50 g masła.

Przygotowanie

Rybę skrapiamy cytryną, a następnie wstawiamy do lodówki. Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy do niej posiekane pieczarki i paprykę. Cały czas smażąc dodajemy pasztet. Całość przyprawiamy. Filety oprószamy solą i pieprzem, nakładamy farsz, składamy na pół i spinamy wykałaczką. Obtaczamy w panierce z jaj oraz mąki i smażymy na gorącym tłuszczu. Łososia podajemy przybranego cytryną.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest