Naleśniki z łososiem i pieczarkami

Składniki

8-10 placków naleśnikowych.

Ciasto na placki:
szklanka mąki,
3 jajka,
1,5 szklanki mleka lub wody (lub mleko i woda w równych proporcjach),
szczypta soli,
olej do smażenia.

Nadzienie:
opakowanie wędzonego łososia,
30 dag pieczarek,
sól,
pieprz do smaku,
2 dość duże cebule,
4-5 łyżek ugotowanego ryżu,
śmietana – tyle łyżek,
ile placków naleśnikowych.

Przygotowanie

Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w paseczki pieczarki i smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ryż i dokładnie mieszamy. Placki naleśnikowe: składniki wymieszać, pamiętając, że płyny wlewa się do mąki. Usmażyć naleśniki. Placki smarujemy powstałą wcześniej masą, na którą wykładamy łyżkę śmietany oraz pasek wędzonego łososia. Placki zawijamy i w zależności od upodobań – obsmażamy lub zapiekamy w piekarniku. Podajemy z czerwonym winem wytrawnym.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest