Spaghetti z łososiaSpaghetti z łososia II

Składniki

makaron spaghetti,
opakowanie wędzonego łososia,
2 marchewki,
1 cebula,
koperek lub zielona natka pietruszki,
1-2 łyżki musztardy do smaku.

Sos beszamelowy:
2 łyżki masła,
2 łyżki mąki,
około szklanki mleka,
sól,
pieprz,
odrobina gałki muszkatołowej.

Przygotowanie

Sos beszamelowy: rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mleko i podgrzewamy aż zgęstnieje. Sos mieszamy z 1-2 łyżkami musztardy (w zależności od upodobania). Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy marchewkę i podsmażamy jeszcze przez około 2 min. Gotujemy makaron spaghetti, mieszamy z cebulą i marchewką, a następnie układamy na głębokim talerzu. Na wierzchu kładziemy rozdrobnionego na kawałki wędzonego łososia. Całość polewamy sosem beszamelowym z dodatkiem musztardy. Dekorujemy natką pietruszki lub koperkiem.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest