Tatar w łódce awokadoTatar w łódce awokado

Składniki

100 g tatara z łososia
2 awokado
1 łodyga selera naciowego
1 plasterek czerwonej cebuli
1 cytryna
1 łyżka oliwy
pieprz
koperek do dekoracji

Przygotowanie

Awokado kroimy na pół, wydrążamy miąższ i kroimy go w kostkę. Zarówno miseczki, jak i pokrojony miąższ skrapiamy sokiem z cytryny. Łodygę selera oraz cebulę drobno siekamy. Połowę tatara, pokrojone awokado, cebulę i selera łączymy z oliwą, doprawiamy pieprzem i napełniamy miseczki awokado. Na wierzch wykładamy pozostałą część tatara. Dekorujemy kawałkami cytryny i świeżym koperkiem.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest