Kulinaria
ZAPRASZAMY DO PRZEŻYCIA
PRAWDZIWEJ KULINARNEJ PRZYGODY
Z ŁOSOSIEM….
Łosoś Norweski jest stałym źródłem inspiracji oraz jednym z ulubionych składników dań przygotowywanych przez szefów kuchni. Ze względu na unikalny smak łatwo dopasować go do wielu kulinarnych receptur i wyzwolić aromat kuchni etnicznych.
Jego delikatny smak w połączeniu z odpowiednio dobraną mieszanką przypraw zadowoli każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie.
Łosoś to bardzo bogate źródło kwasów z grupy omega – 3, które pełnią kluczową rolę w utrzymaniu pełnej sprawności fizycznej i umysłowej.
Warto ponadto podkreślić wszechstronne zastosowanie łososia w kuchni – można go jeść zarówno na surowo, jak i wędzonego, pieczonego, smażonego, z grilla, a także w przeróżnych innych kombinacjach. Tę wariację sposobów prezentujemy w naszej najnowszej książce. Serdecznie zapraszamy do wspólnego gotowania!