Łosoś w miodzie kasztanowo-dębowym
Na obiad1
SKŁADNIKI
- 200 g łososia świeżego steka ze skórą Suempol
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka chilli
- łyżeczka pietruszki
- łyżeczka czosnku
- 2 łyżki miodu kasztanowo-dębowego
- 3 łyżki masła klarowanego
- łyżka oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Natrzyj łososia słodką papryką, chilli, pietruszką, czosnkiem oraz miodem kasztanowo-dębowym. Na głębokiej patelni rozgrzej masło klarowane z dodatkiem oliwy z oliwek i podsmaż łososia wyłącznie od strony skóry.
Dolej odrobinę mleka koziego, przykryj patelnię i zmniejsz ogień. Następnie duś rybę do chwili, aż uzyska odpowiednią sprężystość i jednolitą, różową barwę.
Polecamy podawać w towarzystwie kiszonej rzodkiewki oraz topinamburu.
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol