Makaron w sosie łososiowym ze szpinakiem i pomidorami suszonymi
Na obiadSKŁADNIKI
- 400 g makaronu orecchiette
- 100 g świeżego szpinaku
- 8 suszonych pomidorów
- 1 opakowanie łososia Sockeye w kremie
- 400 g śmietany 18%
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- sok z jednej cytryny
- 2 łyżki oliwy
PRZYGOTOWANIE
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć szpinak oraz pokrojone w kawałki suszone pomidory. Smaż przez chwilę, aż szpinak stanie się miękki.
Dodaj śmietanę oraz łososia w kremie, a także sok z cytryny i przyprawy, wszystko wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez kilka minut, aż sos stanie się gęsty i kremowy, a następnie wymieszaj go z ugotowanym makaronem.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol