Paróweczki łososiowe w cieście francuskim

Na kolację

SKŁADNIKI

  • 1 prostokątny arkusz gotowego ciasta na pizzę
  • 1 opakowanie parówek z łososia Sockeye
  • ketchup do podania

PRZYGOTOWANIE

Ciasto na pizzę rozwiń i podziel na 4 prostokąty. W każdym z nich zawiń po jednej parówce, tworząc rulon. Powstałe ruloniki pokrój na grube plastry, a następnie nabij je na długie wykałaczki do szaszłyków, pozostawiając pomiędzy poszczególnymi plastrami po kilka milimetrów wolnej przestrzeni, aby ciasto mogło urosnąć podczas pieczenia.

Gotowe szaszłyki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 200 °C przez ok. 20 minut, do zrumienienia ciasta. Podawaj na ciepło lub zimno z ketchupem lub innym dipem.

 

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol