Bajgle z łososiem

Na śniadanie

10 min

1

SKŁADNIKI

  • 6 plasterków wędzonego łososia Suempol
  • 2 bajgle krakowskie
  • 4 łyżki twarożku kanapkowego
  • garść ulubionych, świeżych ziół (tymianek, bazylia)
  • czosnek - opcjonalnie
  • zielona sałata
  • pieprz i sól

PRZYGOTOWANIE

Połowę ziół pokroić i wymieszać z twarożkiem. Dodać roztarty ząbek czosnku (opcjonalnie, można też użyć łyżeczki chrzanu).

 

Doprawić do smaku, pamiętając, że łosoś jest słony. Przekroić bajgle w poprzek. Posmarować dół twarożkiem, ułożyć na nim płaty łososia, posypać ziołami.

 

Złożyć połówkę bajgli z sałatką w środku i zjeść ze smakiem 😉

 

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol