Burger w picie z konfiturą z czerwonej cebuli

Na obiad

SKŁADNIKI

  • Konfitura z czerwonej cebuli:
  • 600g czerwonej cebuli
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 40 ml octu balsamicznego
  • 2 łyżki octu winnego
  • po pół łyżeczki: soli, pieprzu, czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Dodatkowo:
  • Łosoś Burger z pieprzem
  • 2 placki pita
  • sałata
  • ser kozi pleśniowy

PRZYGOTOWANIE

Cebulę obrać i pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć, aż lekko się zrumieni. Dodać cukier, sól, pieprz i czosnek, smażyć nadal, aż cebula zmięknie. Dodać ocet winny i balsamiczny oraz tymianek, smażyć jeszcze przez kilka minut, aż odparuje nadmiar płynu.

Tak przygotowaną konfiturę z czerwonej cebuli podawać z burgerem z łososia, pitą, sałatą i serem kozim.

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol