Burger w picie z konfiturą z czerwonej cebuli
Na obiadSKŁADNIKI
- Konfitura z czerwonej cebuli:
- 600g czerwonej cebuli
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 40 ml octu balsamicznego
- 2 łyżki octu winnego
- po pół łyżeczki: soli, pieprzu, czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- Dodatkowo:
- Łosoś Burger z pieprzem
- 2 placki pita
- sałata
- ser kozi pleśniowy
PRZYGOTOWANIE
Cebulę obrać i pokroić w pióra. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i smażyć, aż lekko się zrumieni. Dodać cukier, sól, pieprz i czosnek, smażyć nadal, aż cebula zmięknie. Dodać ocet winny i balsamiczny oraz tymianek, smażyć jeszcze przez kilka minut, aż odparuje nadmiar płynu.
Tak przygotowaną konfiturę z czerwonej cebuli podawać z burgerem z łososia, pitą, sałatą i serem kozim.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol