1 łyżeczka suszonej lub garść posiekanej świeżej bazylii
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
brokuł
50 g łososia Sockeye
PRZYGOTOWANIE
Włącz piekarnik i rozgrzej go do 200 °C. Podczas nagrzewania piekarnika przygotuj ciasto na naleśniki. W misce wymieszaj mleko, jajka, mąkę i sól, aż uzyskasz jednolitą masę. Wyjmij patelnię żeliwną lub naczynie żaroodporne i umieść je w piekarniku, aby się nagrzały. Kiedy patelnia lub naczynie są gorące, dodaj masło i poczekaj, aż się roztopi.
Wlej przygotowaną masę ciasta do rozgrzanej patelni lub naczynia i umieść je ponownie w piekarniku. Piecz przez około 20 minut, aż naleśnik wyrośnie i zrumieni się. Podczas pieczenia naleśnika, podziel brokuł na mniejsze różyczki i ugotuj je w osolonej wodzie.
W miseczce wymieszaj wszystkie składniki sosu czosnkowo-bazyliowego. Gdy naleśnik wyrośnie i zrumieni się, wyjmij go z piekarnika. Odczekaj chwilę, aż środek naleśnika opadnie, tworząc wgłębienie. W powstałym wgłębieniu umieść sos czosnkowo-bazyliowy, ugotowane brokuły i plastry łososia.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.