Z podanej ilości wody odlać do miseczki 100 ml. Wkruszyć drożdże, wsypać cukier, wymieszać. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 10-15 min, aż zaczyn zwiększy objętość. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, oliwę, pozostałe 100 ml wody oraz zaczyn. Zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto, ręcznie lub z użyciem robota. Ciasto przełożyć do miski, nakryć ściereczką i odłożyć na ok godzinę, aż podwoi objętość.
Po tym czasie przełożyć do formy (ok. 20 x 30 cm), rozciągając, delikatnie dopasować je do rozmiaru formy. Zrobić palcami wgłębienia na całej powierzchni, skropić oliwą, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 15 min. do ponownego wyrośnięcia.
W międzyczasie przygotować dodatki: kiełbaski pokroić w grube talarki, pomidorki przekroić na połówki, listki rozmarynu pozbawić łodyg. Na wyrośniętym cieście układać dodatki, lekko wciskając je do środka.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.