Do miski przesiej mąkę i dodaj sól. Dodaj pokrojone w kostkę zimne masło. Rozetrzyj masło w mące palcami, aż uzyskasz grudkowatą konsystencję. Dodaj zimną wodę i zagnieć ciasto na gładką masę. Owij ciasto w folię spożywczą i włóż je do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki. Wymieszaj śmietanę z jajkiem, solą, pieprzem i połową suszonego tymianku. Umyj cukinię i pokrój ją w plastry.
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na okrąg o grubości ok. 0,5 cm. Posmaruj ciasto sosem ze śmietany i jajka, zostawiając puste miejsce ok. 3-4 cm od brzegu.
Na sosie ułóż plastry cukinii i łososia. Posyp całość pozostałym tymiankiem. Zwiń brzegi tarty do środka, tworząc rant. Posmaruj rant zimną wodą, a następnie posyp go sezamem. Piecz w 200 °C przez 35 minut. Przed podaniem udekoruj tartę świeżym tymiankiem.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.