Grzanki z guacamole, pieczarkami i łososiem
Na śniadanieSKŁADNIKI
- Na 4 szt.:
- 4 duże kromki chleba
- 5 dużych pieczarek
- 50 g łososia Sockeye
- oliwa
- Na guacamole:
- 1 dojrzałe awokado
- sok z połowy limonki
- pół czerwonej cebuli
- 2 małe ząbki czosnku
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- garść natki kolendry
PRZYGOTOWANIE
Pieczarki pokrój w plastry i usmaż na złoto na odrobinie oliwy. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Przełóż go do miseczki, dodaj drobno posiekaną cebulkę, starty na małych oczkach czosnek, sok z limonki, kolendrę oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj widelcem.
Kromki chleba skrop oliwą z obu stron i podpiecz na patelni. Na grzankach ułóż guacamole, pieczarki i plastry łososia. Udekoruj świeżymi ziołami.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol