Grzanki z guacamole, pieczarkami i łososiem

Na śniadanie

SKŁADNIKI

  • Na 4 szt.:
  • 4 duże kromki chleba
  • 5 dużych pieczarek
  • 50 g łososia Sockeye
  • oliwa
  • Na guacamole:
  • 1 dojrzałe awokado
  • sok z połowy limonki
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 małe ząbki czosnku
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • garść natki kolendry

PRZYGOTOWANIE

Pieczarki pokrój w plastry i usmaż na złoto na odrobinie oliwy. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Przełóż go do miseczki, dodaj drobno posiekaną cebulkę, starty na małych oczkach czosnek, sok z limonki, kolendrę oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj widelcem.

Kromki chleba skrop oliwą z obu stron i podpiecz na patelni. Na grzankach ułóż guacamole, pieczarki i plastry łososia. Udekoruj świeżymi ziołami.

 

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol