Jajka faszerowane łososiem wędzonym na zimno

Na Wielkanoc

SKŁADNIKI

  • Pan Łosoś 100g
  • 6 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • zielona cebulka do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Ugotuj jajka na twardo, ostudź je, obierz ze skorupek i przekrój na pół. Wyjmij żółtka i umieść je w misce. Dodaj do nich majonez, musztardę, koper i pokrojony łosoś wędzony. Dokładnie wszystko wymieszaj. Dopraw farsz solą i pieprzem wedle własnego uznania. Używając łyżeczki, nadziewaj połówki białek jajek przygotowanym farszem. Posyp jajka faszerowane zieloną cebulką dla wykończenia. Schłodź przez kilka godzin w lodówce przed podaniem. 

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol