Przygotować ciasto: masło posiekać z mąką i solą. Wyrobić szybko dolewając wodę. Formę na tartę z wyższym brzegiem wylepić ciastem, owinąć folią i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Nakłuć spód tarty w wielu miejscach, wstawić na 10 minut do piekarnika. Wyjąć, przestudzić. Zmniejszyć temperaturę do 180°C. W misce rozkłócić jajka ze śmietaną. Dodać pokrojonego łososia, posiekaną bazylię i starty cheddar. Doprawić solą (ostrożnie, bo łosoś słony) i hojnie pieprzem. Na wierzch zetrzeć parmezan.
Wstawić tartę do piekarnika i przykryć kawałkiem papieru do pieczenia. Piec pół godziny, zdjąć papier i piec następne pół godziny, aż tarta pięknie wyrośnie i się zrumieni. Podawać na ciepło (taka jest najlepsza) lub na zimno, na przykład, jako przekąskę piknikową.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.