Makaron w sosie łososiowym ze szpinakiem i pomidorami suszonymi

Na obiad

SKŁADNIKI

  • 400 g makaronu orecchiette
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 8 suszonych pomidorów
  • 1 opakowanie łososia Sockeye w kremie
  • 400 g śmietany 18%
  • 1 łyżeczka soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • sok z jednej cytryny
  • 2 łyżki oliwy

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć szpinak oraz pokrojone w kawałki suszone pomidory. Smaż przez chwilę, aż szpinak stanie się miękki.

Dodaj śmietanę oraz łososia w kremie, a także sok z cytryny i przyprawy, wszystko wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj przez kilka minut, aż sos stanie się gęsty i kremowy, a następnie wymieszaj go z ugotowanym makaronem.

 

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol