Parówki z łososia zapiekane z warzywami i mozzarellą

Na kolację

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie parówek z łososia Sockeye
  • pół małej czerwonej cebuli
  • po małym kawałku papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • szczypta pieprzu i soli
  • garść startej mozzarelli
  • natka pietruszki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę, dopraw odrobiną pieprzu i soli, a następnie wymieszaj. Parówki ułóż w naczyniu żaroodpornym, w każdej zrób nacięcie przez środek na całej długości. W nacięciach umieść pokrojone warzywa.

Zapiecz w 180 °C przez 10 minut, następnie posyp serem i zapiecz jeszcze przez 5 minut. Przed podaniem całość posyp posiekaną natką dymki.

 

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol