Poke bowl z łososiem i dzikim ryżem

Na śniadanie

SKŁADNIKI

  • Na 2 porcje:
  • 100 g dzikiego ryżu
  • 1 awokado
  • duża garść posiekanej czerwonej kapusty
  • 4 rzodkiewki
  • 100 g łososia Sockeye
  • sezam do posypania
  • Na sos:
  • 125 ml jasnego sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka miodu

PRZYGOTOWANIE

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu i wystudź. Przygotuj pozostałe składniki: awokado pozbaw pestki, obierz i pokrój w plastry, kapustę drobno posiekaj, rzodkiewkę pokrój w plasterki.

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszaj. W miskach ułóż ryż, kapustę, rzodkiewkę, awokado i łososia. Całość posyp sezamem. Podawaj z sosem.

 

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol