Cieciorkę namoczyć na noc i ugotować w osolonej wodzie. Można też użyć cieciorki z puszki. Cebulę i marchewkę obrać i pokroić w kawałki.
Łososia posiekać, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Pokroić kolendrę. Cieciorkę, marchewkę i cebulę rozdrobnić blenderem, ale nie na purée tylko grubiej, tak aby otrzymać konsystencje kaszy.
Dodać łososia, kolendrę, proszek do pieczenia i 4 łyżki mąki. Wymieszać. Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki.
Wyjąć, uformować jeden kotlecik (ciasto nie powinno lepić się do rąk). Rozgrzać olej na patelni (oleju powinno być sporo, a patelnia głęboka). Usmażyć kotlecik. Jeśli się rozpadnie, dodać mąki do ciasta i ponownie wymieszać.
Formować okrągłe kotleciki i smażyć. Podawać z zieloną sałatą.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.