Sałatka z wędzonym łososiem i brokułem

Na Wielkanoc

SKŁADNIKI

  • łosoś wędzony na gorąco 125g
  • 4 ziemniaki
  • 3 jajka
  • brokuł
  • garść płatków migdałowych
  • sól
  • Na sos:
  • jogurt naturalny 150g
  • 2 łyżki kapar
  • świeży koper
  • 1 łyżeczka musztardy

PRZYGOTOWANIE

Brokuła oczyść, podziel na mniejsze różyczki i gotuj w osolonej wodzie przez ok. 4 minuty. Ziemniaki dokładnie oczyść, ugotuj je w mundurkach do uzyskania odpowiedniej miękkości, a następnie pokrój w plasterki. Teraz czas na sos! Do jogurtu naturalnego dodaj musztardę, posiekane kapary oraz świeży koper, a następnie porządnie wymieszaj. Przygotowany sos dopraw solą  i pieprzem według uznania.

 

Na talerzu ułóż kolejno brokuła, ziemniaki, łososia wędzonego oraz ugotowane na twardo jajka. Całość sałatki polej sosem oraz posyp płatkami migdałów. Możesz również oprószyć sałatkę świeżo zmielonym pieprzem.

 

Smacznego!

 

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol