Sushi naleśniki z łososiem wędzonym

SKŁADNIKI

  • Na naleśniki:
  • 125 g mąki
  • 2 lekko ubite jajka
  • 300 ml mleka lub mleka zmieszanego z gazowaną wodą mineralną
  • pół łyżeczki soli
  • Na farsz:
  • 12-14 plasterków łososia atlantyckiego wędzonego
  • 300 g dobrego twarożku typu Philadelphia
  • sok z cytryny
  • pęczek koperku
  • biały pieprz

PRZYGOTOWANIE

Zmiksować wszystkie składniki na ciasto. Przykryć i odstawić na pół godziny. Umyć, osuszyć i posiekać koperek. Wymieszać z twarożkiem doprawiając pieprzem i łyżką soku z cytryny.

 

Usmażyć naleśniki bez tłuszczu na patelni do naleśników. Z podanej porcji powinno wyjść około 12 sztuk. Naleśniki położyć jeden na drugim, przykryć i odstawić do ostudzenia.

 

Na zimnym naleśniku kłaść plaster łososia, smarować twarożkiem i zwijać w równe ruloniki. Ostrym nożem pokroić je na kawałki.

 

Każdy kawałek ozdobić koperkiem i spiąć szpadką. Znakomite danie na eleganckie przyjęcie.

 

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol

Zapisz się na nasz Łososiowy Biuletyn!
Powiadomimy Cię o nowych produktach Podzielimy się nowymi przepisami