Sałatka nicejska
Na WielkanocSKŁADNIKI
- Na sałatkę:
- 1 opakowanie łososia dzikiego Sockeye
- kilka liści sałaty strzępiastej lub innej
- 2 jajka
- 10 szt. pomidorków koktajlowych
- duża garść czarnych oliwek
- kilka listków świeżej bazylii
- Na dressing:
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- pół łyżeczki soli
- płaska łyżeczka ziół prowansalskich
PRZYGOTOWANIE
Fasolkę szparagową ugotować ze szczyptą soli, odcedzić i wystudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidorki i oliwki pokroić na połówki. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Na talerzach ułożyć sałatę, na niej pozostałe składniki, na wierzchu położyć listki bazylii. Z podanych składników przygotować sos i polać nim sałatkę.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol