Sałatka nicejska

Na Wielkanoc

SKŁADNIKI

  • Na sałatkę:
  • 1 opakowanie łososia dzikiego Sockeye
  • kilka liści sałaty strzępiastej lub innej
  • 2 jajka
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych
  • duża garść czarnych oliwek
  • kilka listków świeżej bazylii
  • Na dressing:
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pół łyżeczki soli
  • płaska łyżeczka ziół prowansalskich

PRZYGOTOWANIE

Fasolkę szparagową ugotować ze szczyptą soli, odcedzić i wystudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidorki i oliwki pokroić na połówki. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Na talerzach ułożyć sałatę, na niej pozostałe składniki, na wierzchu położyć listki bazylii. Z podanych składników przygotować sos i polać nim sałatkę.

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol