Sałatka z łososiem, arbuzem i fetą

Na obiad

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie Łososia dzikiego
  • duża garść rukoli
  • ok. 150 g arbuza pokrojonego w grubą kostkę
  • 100 g pokruszonego sera feta
  • 1 ogórek gruntowy
  • 2 łyżki prażonych pestek dyni
  • Na dressing:
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 łyżka miodu
  • pół łyżeczki soli

PRZYGOTOWANIE

W miseczce wymieszaj oliwę, sok z limonki, miód i sól. W dużej misce umieść łososia, rukolę, arbuza, ser feta, pokrojonego ogórka i prażone pestki dyni. Wszystkie składniki wymieszaj. Całość polej przygotowanym wcześniej dressingiem.

 

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol