Sałatka z łososiem, awokado i serem lazur

Na obiad

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie Pana Łososia 100 g
  • kilka liści sałaty masłowej
  • 1 mango
  • 100 g sera Lazur
  • 3 łyżki czarnych oliwek
  • garść płatków migdałów
  • Na dressing:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka octu winnego z białego wina
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu

PRZYGOTOWANIE

W miseczce połącz oliwę, olej sezamowy, ocet winny, sól i pieprz. Na talerzu układamy Pana Łososia, kilka liści sałaty masłowej, pokrojone mango, kawałki sera Lazur, czarne oliwki i płatki migdałów. Całość polej naszym aromatycznym dressingiem.

 

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol