Sałatka z łososiem wędzonym i jajkiem przepiórczym
Na WielkanocSKŁADNIKI
- 200g wędzonego łososia atlantyckiego
- 6 jajek przepiórczych, ugotowanych na twardo i przekrojonych na pół
- 1/2 cebuli czerwonej, drobno posiekanej
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- posiekany szczypiorek do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
W misce wymieszaj śmietanę kremówkę, jogurt naturalny, musztardę i sok z cytryny. Dopraw sos solą i pieprzem według własnego uznania. Dodaj do sosu pokrojonego w kostkę wędzonego łososia i drobno posiekaną cebulę. Delikatnie wymieszaj.
Na talerzu ułóż połówki jajek przepiórczych. Na każdej połówce jajka umieść porcję przygotowanego farszu z łososia. Sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem dla dodatkowego aromatu.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol