Sałatka z łososiem wędzonym i jajkiem przepiórczym

Na Wielkanoc

SKŁADNIKI

  • 200g wędzonego łososia atlantyckiego
  • 6 jajek przepiórczych, ugotowanych na twardo i przekrojonych na pół
  • 1/2 cebuli czerwonej, drobno posiekanej
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekany szczypiorek do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

W misce wymieszaj śmietanę kremówkę, jogurt naturalny, musztardę i sok z cytryny. Dopraw sos solą i pieprzem według własnego uznania. Dodaj do sosu pokrojonego w kostkę wędzonego łososia i drobno posiekaną cebulę. Delikatnie wymieszaj.

Na talerzu ułóż połówki jajek przepiórczych. Na każdej połówce jajka umieść porcję przygotowanego farszu z łososia. Sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem dla dodatkowego aromatu.

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol