Serduszka łososiowe z jajkiem
Na Wielkanoc
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie paróweczek z łososia Suempol
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- natka dymki
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Parówki przekroić wzdłuż na pół, pozostawiając z jednej strony ok. 2 cm nierozcięte. Powstałe dwie części wywinąć o 180 stopni i złączyć na końcach wykałaczką, tworząc kształt serca. Patelnię rozgrzać i delikatnie posmarować olejem. Ułożyć na niej parówki i podsmażyć z jednej strony. Następnie obrócić na drugą stronę, do każdego serduszka wbić jajko, posypać solą i pieprzem. Smażyć na małym ogniu do czasu, aż białko jajek się zetnie. Delikatnie zdjąć z patelni i przełożyć na talerz, posypać natką dymki. Podawać z grzankami i świeżymi warzywami.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol