Tacos z szarpanym łososiem, guacamole, papryką, kukurydzą, czerwoną fasolą i świeżą kolendrą
Na kolację2
SKŁADNIKI
- 6 szt gotowych taco shells lub niedużych placków tortilli
- 1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco
- pół puszki czerwonej fasoli konserwowej
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- 1 czerwona papryka
- świeża kolendra
- sól
- pieprz
- Guacamole:
- 2 dojrzałe awokado
- sok z połowy limonki
- pół czerwonej cebuli
- 2 małe ząbki czosnku
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
PRZYGOTOWANIE
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ widelcem i przełożyć do miseczki. Dodać drobno posiekaną cebulkę, starty na małych oczkach czosnek, sok z limonki oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać widelcem.
Fasole i kukurydzę odcedzić na sicie. Paprykę pokroić w kostkę. Łososia wyjąc z opakowania i za pomocą dwóch widelców poszarpać na mniejsze kawałki. Wszystko razem przełożyć do miski, doprawić sola i pieprzem, wymieszać.
Taco shells lub złożone na pół placki tortilli napełniać guacamole, a następnie warzywami i łososiem oraz świeżą kolendrą.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol