Tacos z szarpanym łososiem, guacamole, papryką, kukurydzą, czerwoną fasolą i świeżą kolendrą

Na kolację

2

SKŁADNIKI

  • 6 szt gotowych taco shells lub niedużych placków tortilli
  • 1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco
  • pół puszki czerwonej fasoli konserwowej
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona papryka
  • świeża kolendra
  • sól
  • pieprz
  • Guacamole:
  • 2 dojrzałe awokado
  • sok z połowy limonki
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 małe ząbki czosnku
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki pieprzu

PRZYGOTOWANIE

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ widelcem i przełożyć do miseczki. Dodać drobno posiekaną cebulkę, starty na małych oczkach czosnek, sok z limonki oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać widelcem.

 

Fasole i kukurydzę odcedzić na sicie. Paprykę pokroić w kostkę. Łososia wyjąc z opakowania i za pomocą dwóch widelców poszarpać na mniejsze kawałki. Wszystko razem przełożyć do miski, doprawić sola i pieprzem, wymieszać.

 

Taco shells lub złożone na pół placki tortilli napełniać guacamole, a następnie warzywami i łososiem oraz świeżą kolendrą.

 

Smacznego!

 

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol