Tatar z kuskusem, mango i awokado

Na śniadanie

2

SKŁADNIKI

  • 50 g kaszy kuskus
  • pół łyżeczki soli
  • 1 opakowanie tatara z łososia
  • pół awokado
  • pół mango
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Kaszę wsypać do miski, dodać sól, zalać wrzątkiem tak, by poziom wody sięgał o 1 cm powyżej poziomu kaszy, odstawić na ok. godzinę (w tym czasie kasza zdąży napęcznieć i wystygnąć).

 

Mango i awokado pokroić w drobną kostkę.

 

Na talerzu ułożyć okrągłą formę, następnie wypełnić ją kolejno kaszą, łososiem, mango i awokado. Każdą warstwę po ułożeniu oprószyć pieprzem i solą oraz skropić sokiem z cytryny. Wierzch ozdobić świeżą natką pietruszki.

 

Smacznego!

 

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol