Tatar z kuskusem, mango i awokado
Na śniadanie
2
SKŁADNIKI
- 50 g kaszy kuskus
- pół łyżeczki soli
- 1 opakowanie tatara z łososia
- pół awokado
- pół mango
- sok z 1 cytryny
- sól
- pieprz
- natka pietruszki do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
Kaszę wsypać do miski, dodać sól, zalać wrzątkiem tak, by poziom wody sięgał o 1 cm powyżej poziomu kaszy, odstawić na ok. godzinę (w tym czasie kasza zdąży napęcznieć i wystygnąć).
Mango i awokado pokroić w drobną kostkę.
Na talerzu ułożyć okrągłą formę, następnie wypełnić ją kolejno kaszą, łososiem, mango i awokado. Każdą warstwę po ułożeniu oprószyć pieprzem i solą oraz skropić sokiem z cytryny. Wierzch ozdobić świeżą natką pietruszki.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol