Tatar z łososia

Na śniadanie

2

SKŁADNIKI

  • 100 g tatara z łososia po dużej szczypcie soli i pieprzu
  • 1 świeży ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki marynowanych kaparów
  • duża szczypta soli i pieprzu
  • koperek do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Ogórek obrać, wydrążyć miąższ, pozostałe twarde części pokroić w drobną kostkę. Cebulę i jajko obrać, także pokroić w kostkę. Kapary odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki układać warstwami w okrągłej formie, każdą warstwę delikatnie oprószając solą i pieprzem, następnie wyłożyć na talerz, udekorować koperkiem. Podawać samodzielnie lub ze świeżym pieczywem.

Smacznego!

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol