Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Szpinak krótko przesmażyć na patelni razem ze startym na drobnych oczkach czosnkiem, wystudzić, następnie zblendować na papkę. Żelatynę rozpuścić w 120 ml ciepłej wody. W misce umieścić twaróg, szpinak i przyprawy, zmiksować na jednolita masę. Dodać żelatynę i ponownie zmiksować do połączenia się składników. Ogórki przy pomocy obieraczki pokroić na wstążki, unikając ich środkowych, wodnistych części.
Keksówkę (o wymiarach 12×25 cm lub podobną) wyłożyć folią spożywczą, następnie na dnie układać w poprzek wstążki ogórka w taki sposób, aby nieco zachodziły jedna na drugą. Wstążki powinny być tak długie, aby obejmować spód i boki formy. Na ogórki wylać połowę masy serowej, na niej ułożyć jajka w całości oraz pokrojonego w kostkę łososia. Zalać drugą połową masy serowej.
Na wierzchu zawinąć wystające fragmenty wstążek ogórka, a jeśli jest taka potrzeba, ułożyć kolejne, tak, by pokryły całą powierzchnię masy. Przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki. Po tym czasie terrina jest gotowa do spożycia.
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.
Funkcjonalne
Zawsze aktywne
Przechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.
Preferencje
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.
Statystyka
Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.
Marketing
Przechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.