Tymbaliki z łososiem
Na kolacjęSKŁADNIKI
- 400 g surowego lub wędzonego łososia
- 2 awokado
- 2 białe cebule
- 1/2 pęczka kopru
- 4 ogórki kiszone
- sok z 1 cytryny
- 1/3 szklanki oliwy
- pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE
Łososia pokroić w drobną kosteczkę. Cebule obrać, posiekać. Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę odlewając sok. Awokado obrać i również pokroić w kosteczkę. Kilka gałązek koperku odłożyć do dekoracji. Resztę pokroić.
Foremki na tymbaliki posmarować wewnątrz oliwą. Resztę oliwy wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli używamy wędzonego łososia – delikatnie z solą.
Włożyć masę do foremek, dokładnie dociskając. Przykryć folią i włożyć do lodówki, na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem zdjąć folię i odwrócić foremki, wykładając tymbalilki na półmisek.
Smacznego!
Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol