Tymbaliki z łososiem

Na kolację

SKŁADNIKI

  • 400 g surowego lub wędzonego łososia
  • 2 awokado
  • 2 białe cebule
  • 1/2 pęczka kopru
  • 4 ogórki kiszone
  • sok z 1 cytryny
  • 1/3 szklanki oliwy
  • pieprz i sól

PRZYGOTOWANIE

Łososia pokroić w drobną kosteczkę. Cebule obrać, posiekać. Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę odlewając sok. Awokado obrać i również pokroić w kosteczkę. Kilka gałązek koperku odłożyć do dekoracji. Resztę pokroić.
Foremki na tymbaliki posmarować wewnątrz oliwą. Resztę oliwy wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli używamy wędzonego łososia – delikatnie z solą.

 

Włożyć masę do foremek, dokładnie dociskając. Przykryć folią i włożyć do lodówki, na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem zdjąć folię i odwrócić foremki, wykładając tymbalilki na półmisek.

 

Smacznego!

 

Sprawdź więcej przepisów z łososiem Suempol