Targowy marzec

29 marca 2023

W marcu firma Suempol wzięła udział w targach Seafood Expo North America, które odbyły się w Bostonie w dniach 12.03-14.03 oraz w międzynarodowych targach spożywczych IFE, które odbyły się w Londynie w dniach 20.03.23-22.03.23.

Targi Seafood Expo North America są jednymi z największych na świecie poświęconych przemysłowi rybnemu i owocom morza. W tym roku odbyły się one w Boston Convention and Exhibition Center w Stanach Zjednoczonych, w związku z czym międzynarodowi wystawcy z całego świata przybyli do Bostonu, aby zaprezentować swoje produkty oraz technologie. Podczas tegorocznego spotkania szczególną uwagę przyciągały produkty zrównoważonej hodowli ryb i owoców morza, a także innowacyjne technologie pozwalające na kontrolę jakości produktów. Dodatkowo wręczone zostały również coroczne nagrody Seafood Excellence Awards. Wydarzenie to co roku przyciąga rekordową liczbę zwiedzających, którzy mają okazję skosztować różnorodnych specjałów kulinarnych, poznać konkretne aspekty branży rybnej oraz wziąć udział w sesjach coachingowych.

Z kolei odbywające się co rok targi IFE to jedno z największych wydarzeń branży spożywczej w Europie, które przyciąga znaczną liczbę gości z całego świata – w tym roku liczba uczestników wyniosła ponad 25 000. W tegorocznym spotkaniu międzynarodowym wzięło udział ponad 1500 producentów żywności oraz napojów. Podczas wydarzenia uczestnicy mogli zapoznać się z wieloma produktami konkretnych firm, poznać nowości w branży spożywczej oraz uczestniczyć w przygotowanych prelekcjach dotyczących żywności.

Firma Suempol zaprezentowała na targach szeroką gamę oferowanych produktów rybnych, m.in.: łososia świeżego, łososia wędzonego oraz produkty garmażeryjne. Uczestnictwo w międzynarodowych targach usprawniło także zapoznanie się z najnowszymi trendami oraz bezpośredni kontakt z kluczowymi nabywcami. Wydarzenia były dla nas także okazją do wymiany doświadczeń oraz nawiązania nowych kontaktów biznesowych. Cieszymy się, że mogliśmy zobaczyć nowe perspektywy rozwoju oraz najnowsze rozwiązania, które mogą zwiększyć wydajność oraz jakość produkcji wyrobów rybnych.