Kanapeczki z tatarem z łososiaTartinki z tatarem z łososia

Składniki

100 g tatara z łososia
8 kromek bagietki
1 mała czerwona cebula
½ ogórka
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka pokrojonego koperku oraz kilka gałązek koperku do dekoracji
1 limonka
biały pieprz
kolendra

Przygotowanie

Tatar z łososia łączymy z oliwą, pokrojoną cebulą, ogórkiem i koprem. Doprawiamy sokiem z połowy limonki, białym pieprzem i kolendrą. Tak przygotowany tatar wykładamy na kromki bagietki (wskazówka: pokrojoną bagietkę można zrumienić w piekarniku). Gotowe kanapeczki dekorujemy plasterkami limonki i koperkiem, podajemy od razu po przygotowaniu.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest