Łososiowy szaszłyk z owocami

Składniki

700 g surowego łososia,
2 brzoskwinie,
1 cukinia,
1 słodka czerwona papryka,
2 pomarańcze.

Marynata:
1/2 szklanki soku pomarańczowego,
2 łyżeczki kolendry,
ziarno sezamowe do smaku,
2 łyżki oleju,
2 łyżeczki curry,
1 posiekana mała cebula,
sól,
pieprz.

Przygotowanie

Łososia, brzoskwinie, cukinię, paprykę i pomarańcze pokroić w kostkę (2×2 cm). Następnie nadziewamy łososia na patyczki do szaszłyków na przemian z owocami i warzywami. W misce łączymy wszystkie składniki marynaty. Szaszłyki układamy w naczyniu, zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce. Szaszłyki pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 10-15 min, cały czas polewając marynatą. Podajemy z ryżem.



  



Nasze profile: Suempol na Facebooku | Suempol na Instagramie | Suempol na Google+ | Suempol na Pinterest