Quiche

Quiche z łososiem

Składniki

ok 300 g łososia wędzonego
opakowanie ciasta francuskiego
3 jajka
200 ml śmietany 18%
jeden mały jogurt grecki
200 g startego żółtego sera
pieprz, sól
Dodatkowo: dwie łyżki posiekanego kopru lub pietruszki.

Przygotowanie

Formę do tart natłuszczamy, wykładamy ciastem i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. „na biało”, ok. 15-20 min. Wyjmujemy, układamy pokrojonego łososia. Robimy masę jajeczną: jajka łączymy ze śmietaną i jogurtem, możemy dosypać dwie łyżki posiekanego kopru lub pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy masę na łososia, całość posypujemy żółtym serem. Pieczemy ok. 25 min – aż farsz się zetnie na złoty kolor.




Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function split() in /wp-content/plugins/digg-digg/include/dd-manual.php:385 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/digg-digg/include/dd-manual.php(223): dd_getPostData() #1 /wp-content/themes/suempol/food-page.php(26): dd_fblike_generate('Like Button Cou...') #2 /wp-includes/template-loader.php(78): include('/wp-content/the...') #3 /wp-blog-header.php(19): require_once('/wp-includes/te...') #4 /index.php(17): require('/wp-blog-header...') #5 {main} thrown in /wp-content/plugins/digg-digg/include/dd-manual.php on line 385